Какви оптики са подходящи за флоберка

Какви оптики са подходящи за флоберка

Флоберовите оръжия са предпочитани за лов на дивеч от близки разстояния, тъй като подобна пушка обикновено е малокалибрена. За малокалибрена се счита цевта, чийто диаметър е под 6 мм. Ако и Вие притежавате т.н. флоберка за лов, вероятно се замисляте за покупка на специална оптика, но вероятно имате колебания каква да бъде тя! Вижте нашата статия по този въпрос.

Какво представлява флоберката

Малокалибрена пушка, стреляща с флоберови патрони, които са най-разпространените и използвани в света. За първи път подобен патрон е произведен през 1587 г., а в днешния му вид е познат от 1887 г. Във вътрешността му почти или напълно отсъства праховият заряд. Тези патрони са известни още като 22 СВ Cap или 22 BB Cap. В качеството си на метателен заряд, флоберовият патрон има капсулен състав. Най-често срещаният калибър на флоберка и патрони за нея е 5,6 мм, но в отделни случаи се срещат и 4,5 и дори 4,2 мм.

Флоберката е изключително маломощно оръжие, а скоростта на куршума рядко надвишава границата от 210 м/с. Ето защо, този тип оръжия се използват за отстрел и лов на дивеч на близки разстояния. Въпреки това, те често са използвани с подходяща оптика за приближаване на прицелвания обект. Защо?

За какво се използва оптиката

Оптиките за карабини и за лов представляват оптична система от лещи, чиято основна цел е достатъчно приближаване на отдалечен обект, така че да се извърши прецизен и изключително точен отстрел на целта. Ловците често ги използват при далечен отстрел, а в зависимост от сложността на оптичната система, мерниците за лов от този тип имат различна степен на приближаване. В тази връзка, поради малкия обсег на флоберката, за нея не се изисква и твърде сложна оптична система. Според различни мнения, напълно достатъчно е от четири- до шесткратното увеличение.

Как да направите своя избор

На пазара днес се предлагат различни марки ловни оптики, всяка с различни технически спецификации и способности. Препоръчително е при избора да се съблюдават и възможностите за фиксация върху оръжието, както и прецизността в приближаването. За лов през нощта, при избора на подходящата оптика е необходимо да вземете модел, който притежава вградено нощно виждане.

Когато правите избор на оптика за флоберка, експертите препоръчват да не се насочвате към тежките мерници и да направите избора си, съобразно вида на дивеча. С оглед на това, че в случая става дума за лов на близко разстояние, то предполага и неголям размер на дивеча, така че препоръчителният диаметър на тръбата на мерника е около 30 мм.

Може ли оръжеен магазин Заримекс да помогне

Нашият сайт е специализиран в продажбата на мерници на изплащане за различни видове оръжия и с голям асортимент от възможности и ценови предложения, така че съобразно бюджета си да направите и най-добрия избор. При нас Ви очакват още:

  • Бързо и качествено обслужване;
  • Най-добри оферти и доказали се брандове;
  • Възможности за пазаруване на изплащане;
  • Всякакъв вид огнестрелно оръжие;
  • Бързо и компетентно обслужване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.