Съвети от Zarimex.eu при покупка на ловна пушка

Съвети от Zarimex.eu при покупка на ловна пушка

Преди години изборът на пушка за лов беше лесен, тъй като нямаше толкова разновидности, но днес оръжейният пазар е изпълнен с множество предложения, за които преди само гледахме по филмите. И трудността за младите ловджии всъщност идва от голямото разнообразие на възможности и предложения по обяви. Ето защо, ние от Заримекс ще се опитаме да дадем някои насоки в това направление.

Какви видове нови пушки за лов има

Основно те се делят на гладкоцевни и нарезни. Първите са предназначени за стрелба на средни разстояния и се използват със специални патрони. Сред вторите основно се нареждат руските карабини и пушките за лов. В допълнение, по броя на цевите, те могат да бъдат едноцевни, двуцевни и дори трицевни. Най-популярни са чупещите се двуцевки, при които прикладът се “чупи” надолу, откриват се дулата на цевите, в които се поставят патроните и прикладът се връща в първоначалната си позиция. В този случай, оръжието е готово за стреляне.

Най-предпочитани за лов са двуцевните пушки, тъй като позволяват бързото повтаряне на изстрела в случай на неуспех при първия. Те могат да бъдат вертикални и хоризонтални – втората цев се намира хоризонтално на първата или вертикално над нея. Вертикалните са по-предпочитани поради удобството за прицелване.

За какво да внимавате при покупката

Препоръчително е закупената ловна пушка да е универсална и подходяща за обстрел на почти всякакъв дивеч. Популярни днес са двуцевните 16-ти калибър, 12-ките автоматични или 12-ките помпени полуавтоматични оръжия. Каква да изберете е просто въпрос на вкус, на предпочитание и на финансови възможности. Ние можем само да отбележим, че двуцевните модели за лов са значително по-евтини от помпените например. Последните, пък са по-мощни, по-бързи, но по-скъпи и по-тежки.

Ако сте начинаещ ловец, препоръчително е да се насочите към гладкоцевните двуцевни пушки за лов, благодарение на които ще се научите да стреляте на средни разстояния. Те са по-леки и напълно предназначени за голям диапазон от различен дивеч, което ще Ви помогне да усвоите тънкостите в стрелбата и да се насладите на удоволствието от това.

Какво може да предложи оръжеен магазин Заримекс

Ние сме специализиран сайт за продажба на ловни оръжия и аксесоари, облекла, пистолети и т.н. Ние предоставяме:

  • Широка гама от висококачествени и оригинални продукти;
  • Професионално и най-добро обслужване;
  • Отлични цени и бързи доставки;
  • Многогодишен опит в продажбите на огнестрелно оръжие;
  • Гаранция за качество!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.