Какъв газов пистолет да изберем

Какъв газов пистолет да изберем

Средствата за самозащита от неочаквани нападатели са изключително много и разнообразни, но все още най-търсен и предпочитан си остава газовият пистолет. Все пак, за човек, който не е наясно с оръжията, е трудно да направи своя избор сред различните разновидности и за това по-долу ние, от оръжеен магазин Заримекс, ще се опитаме да помогнем.

Какво представлява газовият пистолет

Газовият пистолет на външен вид напълно наподобява бойния си вариант. Въпреки това, значително се отличава конструктивно. Той борави с боеприпаси, в които липсва разрушителното действие и бойният проектил. Те са базирани на енергията от взривните вещества и имат задушливо и сълзотворно действие. Въпреки това, ефектно и почти едно към едно пресъздават дулния пламък и ефекта при изстрел. Благодарение на различните разновидности на патроните за газови пистолети, често са използвани и за изстрелване на увеселителни огньове и фойерверки.

Днес на пазара се предлага различен калибър, но 99% от случаите най-използваният и предпочитан е 9мм, тъй като останалите у нас са трудни за намиране. Ако при бойните аналози дължината на дулото и калибъра са важни при избора, то в случая тези параметри нямат значение, тъй като реално липсва изхвърчащ и летящ боен елемент.

Какви видове се предлагат

Основно предпочитани са пистолетите и револверите. Разликата между тях е в това, че в първия случай имаме пълнител, в който се зареждат боеприпасите и специален механизъм изважда патрона от пълнителя и го зарежда в патронника при всеки изстрел. Във втория случай обаче липсва пълнителят, а той е заменен от въртящ се на механичен принцип сферичен барабан, в който се нареждат боеприпасите.

Ако се чудите дали револвер или газов пистолет да изберете, то в случай че Ви е необходим за самозащита, ние горещо Ви препоръчваме да заложите на втория вариант. Той е значително по-автоматизиран и побира по-голям брой патрони в пълнителя си.

Необходимо ли е разрешително за ползване

Ако преди години регистрацията и разрешителното на газовото оръжие не бяха задължителни, то от 2019 г. и към днешна дата това не е така, поради настъпилите промени в Закона за оръжията и боеприпасите. Последните промени регламентират необходимост от двойна регистрация както от страна на купувача, така и от страна на продавача. Необходимостта от промените беше наложена вследствие на множество преработки в закона за бойното оръжие.

Може ли оръжеен магазин Заримекс да е подходящо място за покупка

Ние сме специализиран сайт за продажба на оръжия и газови пистолети от всякакъв вид и към момента предлагаме продукти на най-добрите и доказали се марки в сектора. Като официални партньори и вносители, ние имаме възможност да предложим най-достъпните цени, без това да рефлектира върху качеството на продуктите. Предпочитайки нас, Вие ще получите още:

  • Най-добро обслужване и безплатна професионална помощ при необходимост от избор;
  • Винаги голямо разнообразие от марки, размери, цветове и други технически параметри;
  • Периодични промоционални оферти;
  • Гаранционно и извънгаранционно обслужване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.