Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/divo/public_html/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Въздушно или еърсофт оръжие? Кое да изберем?

airguns-airsoft-guns-at-top-prices

Сред най-предпочитаните занимания за свободното време в наши дни се оказват стрелбата с въздушна пушка и еърсофт. Но каква е разликата?

Предлагат се много видове оръжия, включително въздушни и еърсофт пистолети, като всяко от тях има своите уникални характеристики и предимства. В тази статия ще сравним въздушните и еърсофт пистолетите, за да ви помогнем да разберете разликата между двете платформи.

Какво представляват въздушните оръжия?

Въздушните пистолети са оръжия, които използват сгъстен въздух за изстрелване на снаряд. Те се предлагат в различни видове, включително пистолети с пружинно бутало, газово бутало и PCP (предварително заредени пневматични пистолети).

Въздушните пушки с пружинно бутало са като тези, които се използват в увеселителните паркове. При счупване на цевта се компресира пружина, която има бутало в края си. Когато стреляте с оръжието, буталото се притиска от пружината, което увеличава налягането на въздуха пред буталото и изстрелва сачмата с висока скорост.

Газовите бутала работят по малко по-различен начин – вместо от пружина, буталото сгъстява въздуха зад себе си. Когато стреляте с пистолета, налягането на въздуха зад буталото го изтласква напред. След това механизмът е като при пистолета, задвижван с пружина.

PCP или предварително заредени пневматични пистолети работят по съвсем различен начин, те работят по-скоро като пистолет за пейнтбол. Камерата се напълва с въздух под високо налягане, обикновено чрез цилиндър с помпа. Има малка пружина, която се използва за изстрелване на болта в т.нар. клапан. Когато чукчето удари клапана, дозираното количество сгъстен въздух преминава през клапана, който изстрелва сачмата.

Въздушните пистолети PCP обикновено са най-точни, тъй като нямат реално движещи се части, освен малко чукче. Не забравяйте третия закон на Нютон, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие . Въздушните пушки обикновено стрелят с оловни или медни сачми, а в Република България те обикновено са с калибър .177 или .22.

Внимание заслужава въздушният модел на Diana с регулатор – Diana PCP Bandit Regulated. Регулаторът е малко устройство, което контролира количеството въздух, което PCP системата получава, независимо от това колко въздух е останал във въздушния цилиндър, гарантирайки, че системата получава еднакво количество при всеки изстрел. Това осигурява както повишена прецизност, така и напълно идентичен изстрел всеки път.

Едно от основните предимства на въздушните пушки е тяхната точност. Те са прецизни и могат да се използват за стрелба по мишени, за лов или за борба с вредителите. Освен това те са много тихи, което ги прави идеални за стрелба в задния двор.

Какво представляват еърсофт пистолетите?

Еърсофт пистолетите имат много по-малка мощност от въздушните пушки. Мощността е толкова малка (около 1,2 джаула), че можете спокойно да стреляте с еърсофт по тялото на друг човек, без да му навредите. Върху тази предпоставка се е развила цяла една игра за битки на открито.

В основата си еърсофт пистолетите притежават три вида пневматични механизми за изстрелване на пластмасовите топчета: пружина, електрически модул или газ.

Еърсофт пистолетите с пружина се зареждат ръчно след всеки изстрел. При зареждане пружината се свива, а при изстрел тя се разгъва и нейната кинетична енергия избутва топчето през цевта. Не пропускайте изключително успешният пистолет VP9 на Heckler & Koch вече и във еърсофт версия ексклузивно в ловен магазин ZARIMEX.

Еърсофт пистолетите с електрически модул работят на същия принцип като пружинните, с разликата, че не е необходимо да правите ръчно зареждане след всеки изстрел.

Най-търсените и предпочитани еърсофт пистолети са газовите. Газта се намира в бутилка, която се поставя в оръжието. След отпускане на газ с високо налягане се произвежда изстрел, който е доста мощен и дори може да имитира откат.

Във вътрешността на еърсофт пистолета има хопъп камера. Пластмасовите топчета не изминават много голямо разстояние поради теглото им, така че се нуждаят от помощ. Хопъп камерата създава подемна сила, която противодейства на силата на гравитацията и топчетата ефективно се изстрелват равномерно и на много по-дълго разстояние.

Репликата на Glock 18C Gen3 от Umarex е точно копие на картечен пистолет с полуавтоматично и автоматично действие. Металната рама, системата blow-back и оригиналните маркировки увеличават реализма на репродукцията.

Въздушни пистолети СРЕЩУ еърсофт пистолети: основни разлики

Когато става въпрос за въздушни пистолети и еърсофт пистолети, има няколко основни разлики, които трябва да се вземат предвид.

  • Мощност и скорост

Въздушните пистолети са абсолютно по-мощни от пистолетите за еърсофт. Те се използват за поразяване на цели и са способни да убиват вредители. С еърсофт пистолет не бихте могли да убиете нищо друго, освен времето си.

  • Точност и обхват

Въздушните пушки са много по-точни поради теглото на сачмите, а нарезната цев предизвиква въртене, което от своя страна създава стабилност. Въздушната пушка може да бъде много точна на разстояние до 100 м или повече. Еърсофт оръжието не може да стреля дори на 100 м, независимо от това какво ще ви убеждават.

  • Реализъм

Еърсофт оръжията обикновено са моделирани по истински оръжия и затова изглеждат много реалистично. Понякога е трудно да се направи разлика между истинско и еърсофт оръжие. Най-голямо значение има диаметърът на цевта. Еърсофт оръжията имат цев с диаметър 6 мм, независимо от стила. От друга страна, въздушните пистолети изглеждат като….въздушни пистолети. Те се разграничават лесно от истинските оръжия.

Заключение

В заключение, както въздушните, така и еърсофт пистолетите имат своите уникални характеристики и предимства. Ако търсите оръжие за лов или за борба с вредителите, тогава въздушната пушка е най-добрият избор. Ако търсите пистолет, с който да „стреляте“ по приятелите си, когато играете на еърсофт събитие, тогава безспорният избор е еърсофт пистолет. Най-доброто място за търсене на Вашият пистолет е ловен магазин ZARIMEX, където има изобилие от предлагане на въздушно и еърсофт оръжие на ТОП цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.